måndag 23 april 2012

från brun stol till vit stol. och allt där emellan

äntligen har jag fått taget en bild på min lilla 1800-tals stol, som redan stått färdigmålad i några veckor. När jag nu började plocka ihop bilder till ett inlägg, insåg jag att de flesta bilder fanns på den dator som någon lyckades formatera o som nu är hemma hos någon ny lycklig ägare. men se man på, int så dumt att visa bilder på halvfärdiga projekt här, då har jag ju dem i "säkert" förvar.. säkert och säkert, men ändå. 


Det var ett riktigt hopplöst fall, det jag började med. Många frågade om det inte vore lättare att göra ved av stolen, och ja, det hade ju varit betydligt lättare att ta till yxan, men hur stor glädje har man av den då?


allt, precis allt skulle limmas om på stolen, på en gammal stol är det väldigt svårt att se om allt lutar som det ska, för inget är symmetriskt på en stol som någon snickrat ihop i all hast.

men, när man gett upp tillräckligt många gånger, så kommer plötsligt ivern fram och vill slutföra projektet. en vecka under köksfläkten och så var stolen klar. Behandlades fyra varv med Björk-färgad trävax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar