Gjorde, ja nästan så jag kan säga världens godaste, paj till min namnsdag. Nämligen Kinuskipaj. För några år sen gjorde vi den ofta, men sen föll hela pajen i glömska.
men nu gjorde den comeback!
Kinuskipaj
Botten:
½ paket digestivekex (eller precis vilka andra kex du vill göra bottnen av)
75 g smält margarin
Kinuskisås:
2 dl grädde
1 dl sirap
½ dl socker
1 tsk vaniliinsocker
Fyllning:
2 dl grädde
1½ dl creme fraiche
3 dl kinuskisås (man får fuska och köpa färdig kinuskisås)
3 st gelatinblad (gelatinpulver går lika bra)
Hakka kexen och blanda med det smälta margarinet, bred ut över pajformens botten, tillsätt mera margarin om det behövs. Så att bottnen binds samman.
Blanda kinuskisåsens ingredienser i en kastrull (allt förutom vaniliinsockret), kolla att grädden du har tål uppvärming och kokning! Koka upp grädden, sirapen och sockret, låt småkoka ca 10min. Tillsätt vaniliinsockret sen när såsen har svalnat.
Vispa fyllningens grädde och tillsätt creme fraichen och kinuskisåsen. Tillsätt de uppsmälta gelatinbladen till sist. Häll över kexbottnen. Ställ in pajen i frysen tills den har stelnat. sen är den helt wunderbaar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar